DROMBAR LIVE
Vrij entree

za 13|07 20:30

Devil in the Kitchen

Live in Drombar

Traditionele Schotse & Ierse songs door twee gerespecteerde en gewilde muzikanten

Dit is Devil in the Kitchen

Cornelie Wannee: zang, viool, fluit. Cornelie begon op negenjarige leeftijd muziek op de viool te spelen. Ze is nu een van de meest gewilde en gerespecteerde muzikanten in de Europese traditionele scène. Ze speelde met verschillende grote orkesten, speelde in verschillende theaters en werkte als producent en co-producent in de studio. Ze is ook een veelgevraagde lerares in traditionele vioolmuziek.

“Ze was een genot om naar te kijken, de liedjes en deuntjes waren echt fantastisch, eigenlijk gewoon magisch. Cornelie lijkt het podium te beheersen terwijl ze de ene magische melodie na de andere speelt. South Downs Folk Festival (VK)

Pete Brennan: leadzang, bouzouki, bodhran Pete, singer-songwriter, is gevestigd in Portree, Isle of Skye,. Hij heeft een intensiteit die een speciale intimiteit brengt voor elk publiek. Zijn expressieve stem weerspiegelt zijn liefde voor traditionele muziek. Na vele jaren toeren en opnemen met Wild Geese, vormde hij in 2016 met Cornelie Wannee ‘Devil in the Kitchen’. Zijn interesse in sociale en politieke geschiedenis wordt weerspiegeld in zijn arrangementen en de liedjes die hij zingt. Geboren in het grensgebied tussen Schotland en Engeland is hij een van de vele gerespecteerde traditionele muzikanten die uit deze regio komt.

Dit zeggen ze over Devil in the Kitchen:

“Blijf bij de oprechte dingen die ik op dit album heb gehoord” The Living Tradition's recensie van het album Agus ar fheall na Sasnanch

“Toen ik deze jongens hoorde, kon ik het niet geloven. Ik dacht dat alleen een Schotse Band zo zou kunnen klinken! “ Joe Martins - Irish Rhine Festival.

“Ze zijn energiek, zonder gehaast te zijn, onweerstaanbaar in hun muzikale expressie, en ze laten het publiek altijd dansen en zingen !! “

"Zet ze op elk podium of festival en ze zullen het publiek eenvoudig versteld doen staan, vanaf het begin van de voorstelling tot de allerlaatste noot." Rheinische Post

"Een optreden van Devil In The Kitchen wordt gegarandeerd gevuld met passie, humor en entertainment" Neue Ruhr Zeitung (NRZ)