THEATER
Try-out

za 20|01 2024 20:30

Farida Laan & Flip Noorman

Dubbelprogramma

In dit dubbelprogramma krijg je cabaret én muziek in één!

Farida Laan – De Acupuncturiste
Farida Laan was kort danser en lang beeldend kunstenaar. Totdat het statische karakter van papier en canvas, en de beslotenheid van haar atelier haar danig de keel uithingen. Ze zegde haar atelier op, gooide schilderijen weg. Nu brengt ze haar absurdistische universum op het podium.

Zij won met haar eerste voorstelling ‘De Assistent’ de Shaffy Cheque 2021 op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Met haar tweede voorstelling ‘De Acupuncturiste’ brengt ze een absurdistisch-fetisjistische methode om de wreedheid van het lot te vergeten.

Jury AKF (over De Assistent): “Een bevreemdende voorstelling met prachtig taalgebruik dat samenvalt met de unieke bewegingen van Farida.”

Flip Noorman

Flip Noorman is een zanger/theatermaker die bekend staat om zijn rauwe stemgeluid en eigenzinnige voorstellingen. Als frontman van zijn gezelschap De Noormannen maakt hij diverse programma’s waarmee hij honderden keren speelde. Flip won de Wim Sonneveldprijs en de Annie M.G. Schmidtprijs. Verder speelde hij een uitverkochte tournee met het werk van Leonard Cohen waarin hij die nummers herinterpreteerde en deels ook vertaalde. In een andere voorstelling 

Love it schetst Noorman in eerste instantie een wereldbeeld van ‘love for sale’ perfectie, maar vervolgens brengt hij juist een onversneden hommage aan het onvolmaakte.

Deze avond presenteert Flip zijn nieuwste muziek!

Enza Zaden Zaal - eerste verdieping
Zitplaatsen
Showtime 20.30 uur
Zaal open 20.00 uur