THEATER
Try-out

za 20|01 21:30

Farida Laan & Flip Noorman

Dubbelprogramma

In dit dubbelprogramma krijg je cabaret én muziek in één!

Farida Laan – De Acupuncturiste
Farida Laan was kort danser en lang beeldend kunstenaar. Totdat het statische karakter van papier en canvas, en de beslotenheid van haar atelier haar danig de keel uithingen. Ze zegde haar atelier op, gooide schilderijen weg. Nu brengt ze haar absurdistische universum op het podium.

Zij won met haar eerste voorstelling ‘De Assistent’ de Shaffy Cheque 2021 op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Met haar tweede voorstelling ‘De Acupuncturiste’ brengt ze een absurdistisch-fetisjistische methode om de wreedheid van het lot te vergeten.

Jury AKF (over De Assistent): “Een bevreemdende voorstelling met prachtig taalgebruik dat samenvalt met de unieke bewegingen van Farida.”

Flip Noorman

Flip Noorman en Vera Van Der Bie spelen samen sinds Noorman een programma maakte met het werk van Leonard Cohen. Wat meteen opviel: die stemmen samen… Wouw… De gruizige bariton met de hemelse sopraan, beauty and the beast, Louis & Ella. Inmiddels speelden ze al in vier avondvullende programma’s samen. Flip won een Annie M.G. Schmidtprijs met een nummer waarvoor Vera het (strijk)arrangement schreef.
Wanneer ze als duo spelen kan je een avond van hoogtepunten uit Noormans oeuvre verwachten aangevuld met een enkele cover uiteraard ook van Leonard Cohen en Tom Waits. Nummers ook op aanvraag.

Flip Noorman - zang, piano, gitaar
Vera Van Der Bie - viool, zang, bas

Enza Zaden Zaal - eerste verdieping
Zitplaatsen
Showtime 20.30 uur
Zaal open 20.00 uur