SONG
Gitaarsalon

zo 29|05 15:00

Gitaarsalon
AVA Trio

Een erudiete en vooral smaakvolle reis door de rijke en diverse muziekstijlen en klanken uit de omgeving van de Middellandse Zee.

Gitaarsalon | AVA Trio

Zondagmiddag 29 mei 2022 treedt het AVA- trio op in de Gitaarsalonserie van de Drommedaris. Opgericht in 2015, waar de drie spelers samen studeerden aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Giuseppe Doronzo (Italië) op bariton saxofoon en andere blaasinstrumenten, Esat Ekincioglu (Turkije) op contrabas en Pino Basile op frame drums en cupaphone. Doronzo, Ekincioglu en Basile navigeren ons als publiek op erudiete en vooral smaakvolle wijze door de rijke en diverse muziekstijlen en klanken uit de omgeving van de Middellandse Zee.

Hun bestemming behoeft geen rechtvaardiging; hun muziek is tijdloos.

AVA Trio’s succesvolle debut release Music from an Imaginary Land in 2017 heeft de band geplaatst op het “Best Debut Album” picks for National Public Radio (NPR), All About Jazz en El Intruso International Jazz Critic Pool. De band heeft getoured door Europa en China; heeft deelgenomen aan het Doek Festival Amsterdam, ZomerJazzFietsTour, Barletta Jazz Festival, inJazz Showcase, OCT-Loft Shenzhen Jazz Festival, XiHu Blooms Music Festival, Shanghai World Music Festival, Sorrento Jazz Festival, om maar een paar te noemen.

Enza Zaden Zaal
Zitplaatsen
Showtime 15.00 uur
Zaal open 14.30 uur