SONG

vr 26|05 20:30

Joost Botman
What is Truth?

Dit is een inhaalvoorstelling.

Joost Botman op zoek naar de ware Johnny Cash

Joost Botman | What is Truth?

In de jaren ’50 en ’60 realiseerde Johnny Cash zijn eigen American Dream. Hij werkte zich op van katoenplukkerszoon tot een superster met een eigen TV-show. Hij was een echte verhalenverteller: met zijn liedjes verkondigde hij een boodschap maar met de waarheid nam hij het niet altijd even nauw.

Joost Botman gaat op zoek naar de ware Johnny Cash en duikt in de geschiedenis van 'the Man in Black’. Een geschiedenis die bol staat van de tegenstellingen: drugssmokkel en religie, vaderlandsliefde en drankmisbruik, een familieman met een fascinatie voor het gevangenisleven. In Joosts nieuwe programma neemt hij het publiek mee in een aangrijpende en soms droogkomische vertelling over deze bijzonder zanger met het kenmerkende donkerbruine stemgeluid. 

Het leven van Cash trekt voorbij in twintig nummers. Tussen de nummers door vertelt Joost over het bijzondere leven van Cash, een van de grootste iconen in de Amerikaanse muziekgeschiedenis. 

Joost Botman is gitarist en zanger. De nummers van Cash passen uitstekend bij zijn warme stem. Joost trok vijf jaar lang door het land met een muziektheaterprogramma over Simon and Garfunkel. Hij is een boeiende verteller met een geheel eigen, droogkomische voordracht. Voor 'What is Truth' werkt Joost samen met gitarist Jos Kolenberg.

Enza Zaden Zaal – eerste verdieping
Zitplaatsen
Showtime 20.30 uur
Zaal open 20.00 uur