SONG
Gitaarsalon

zo 28|04 15:00

Lilian Vieira Trio

De Gitaarsalon presenteert: Lilian Vieira Trio

Lilian en haar trio nemen je mee naar hun Brazilië. Voor Lilian en Daniel geboorteland, voor Marijn het land waar hij verliefd op is geworden.

Lilian en twee meesterlijke gitaristen

De samba, funk en choros van Rio de Janeiro, Forró uit het noordoosten en samba de roda uit Bahia. Lilian en haar trio nemen je mee naar hun Brazilië. Voor Lilian en Daniel geboorteland, voor Marijn het land waar hij verliefd op is geworden. Een meeslepend programma vol muziek uit de hoogtijdagen van Elis Regina, Chico Buarque, Luiz Gonzaga, Noel Rosa, Cartola, Jackson do Pandeiro en anderen! Het authentieke stemgeluid en charme van Lilian en de meesterlijke gitaristen brengen een sfeervolle traditie tot leven waarin vreugde en melancholie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Lilian Vieira – zang
Daniel Montes – 7-snarige gitaar
Marijn van der Linden – cavaquinho en elektrische gitaar

Enza Zaden Zaal - eerste verdieping
Zitplaatsen
Showtime 15:00 uur
Foyer en theaterkassa in Drombar: 14:30 uur

Over de musici

LILIAN VIEIRA

De Braziliaans-Nederlandse zangeres en tekstschrijfster Lilian Vieira (Teresópolis, Rio de Janeiro) verhuisde op 23-jarige leeftijd naar Nederland, waar ze zich dankzij haar bijzondere timbre, grote improvisatievermogen en charismatische podiumpresentatie ontwikkelde als een bekende zangeres. Dit komt mede door haar rol in de Brazilectrogroep Zuco 103. Vieira – voornamelijk zingend in het Portugees – werkt daarnaast met meerdere jazz-, soul- en funkbands en diverse DJ's. Als gastzangeres werkte ze mee aan tientallen albums. De afgelopen jaren is ze teruggekeerd naar haar muzikale roots, met het zingen van populaire Braziliaanse muziek en klassieke akoestische Samba die haar uiteindelijk inspireerden om haar eigen soloalbums op te nemen met Lilian Vieira Grupo.

MARIJN VAN DER LINDEN

Marijn van der Linden (1981, Curaçao) speelt vanaf zijn zesde gitaar, beginnend met klassiek, en vanaf 13 jaar ook elektrische gitaar.

Op 1 juni 2005 studeerde hij af aan het Fontys Conservatorium in Tilburg in de richting Docent Gitaar geïmproviseerde muziek. Daarnaast volgde hij masterclasses in Nederland, België en Brazilië bij zijn inspirators Luciana Rabello, Mauricio Carrilho, Nelson Faria, Jayme Vignoli, Hamilton de Holanda, Nelson Veras, Sylvain Luc, Henrique Cazes en vele anderen.

Momenteel speelt hij in verschillende groepen en projecten, waarvoor hij ook componeert. Het repertoire van de groepen bestaat voornamelijk uit choro, samba, jazz en wereldmuziek.

In 2012 richtte hij de Choroschool “Escola Portatil de Musica Holanda” op, de eerste Braziliaanse muziekschool in Europa die zich richtte op choromuziek.

DANIEL MONTES

Daniel Montes is muzikant, muziekproducent, arrangeur en componist.

Hij is medeoprichter van de bekende Braziliaanse band Casuarina, waar hij alle bovengenoemde functies vervult.

Afgestudeerd in muziek aan Uni-Rio, afgestudeerd in instrumentatie, orkestratie en arrangementen van José Carlos Barros en afgestudeerd “Geluid voor film en tv” aan de International Cinema Academy.

Hij was een leerling van de legende van de 7-snarige gitaar, Dino 7 cordas.

Daniel trad op op belangrijke podia over de hele wereld, zoals Lincoln Center (NYC), Kennedy Center (D.C), Zellerbach Hall (Berkeley, CA), Theatre Antique de Vienne (Vienne)en New Morning (Parijs)

Winnaar van verschillende prijzen waaronder de Brazilian Music Award in 2017 en 2010 en muzikaal leider voor vele shows waaronder TV Cultura's speciale eindejaarsprogramma “O Samba Está na Moda”, met in de hoofdrol Rolando Boldrin en de groep Casuarina (20