THEATER
BijWoestenburg | Wordt verplaatst

vr 23|04 19:30

Robert Jan Stips
It was 50 years ago

Dit is een inhaalvoorstelling.

Elk concert is uniek want Robert Jan stelt elke avond ‘RJSolo’ opnieuw samen en het publiek kan meedoen in de keuze van de te spelen songs.

Robert Jan Stips | It was 50 years ago

In 2020 is het voor Robert Jan Stips precies 50 jaar geleden dat hij als 20-jarige met SUPERSISTER naar aanleiding van hun eerste hitsingle 'She Was Naked' op verrassende wijze acte de présence gaf op het hoofdpodium van het inmiddels historische Holland Pop Festival in Kralingen en daarmee bij het grote publiek in 1970 meteen een geheel eigen plek veroverde. Sindsdien heeft hij die eigen plek alleen maar weten te verstevigen via vele succesvolle samenwerkingen met bands als GOLDEN EARRING, SWEET d'BUSTER, TRANSISTER, GRUPPO SPORTIVO, FREEK de JONGE en natuurlijk nog immer actief met NITS.

Naast dit alles trekt hij ook al jaren met zijn solo-programma 'RJSOLO' door het land, een avondvullend programma waarin hij, aan de vleugel of piano, met een niet aflatend plezier en enthousiasme zijn inmiddels legendarische muziekverleden doorkruist. Stips speelt de hits, zingt en vertelt over wat hij die 50 jaar heeft gemaakt en meegemaakt en laat daarnaast ook recenter werk horen.

Elke avond stelt Robert Jan zijn 'RJSOLO' weer opnieuw samen, het publiek heeft óók de mogelijkheid mee te doen in de keuze van de - inmiddels zo'n 400 – te spelen songs door één of meer verzoeknummers in te dienen, waardoor elke avond 'RJSOLO' ook voor hemzelf weer verrassingen met zich mee kan brengen. Een avond met iemand die het podium inmiddels als zijn thuis ervaart en ook nu nog - na 50 jaar - garant staat voor een avond spannende, bijzondere en afwisselende (pop)muziek waarin de tijd werkelijk voorbij vliegt.

foto credits: J.W. Bullee

Enza Zaden Zaal – eerste verdieping
Zitplaatsen (geplaceerd)
Showtime 19.00 uur
Zaal open 18.45 uur