SONG
Geannuleerd

zo 10|09 2023 16:30

*Geannuleerd* Special: Frédérique Spigt & Roel Spanjers

Expositie + live muziek + meet & borrel

*Geannuleerd* Wegens omstandigheden kan het concert van Frédérique Spigt en Roel Spanjers helaas niet doorgaan. Tickethouders krijgen bericht.

Een Spigt-Spanjers-Special

Programma

14:00 Drombar open
14:30 Expositie Frédérique bezichtigen
15:00 Concert Frédérique & Roel in Enza Zaden Zaal
16:15 Meet & borrel in Drombar

Frederique Spigt de kunstenares

Rauw, expressief & Cobra-esque. De Dromtoren hangt vol met de werken van deze bijzondere artiest. Voorafgaand aan het concert is er gelegenheid om deze te bekijken.

In een expressieve en rauwe stijl die verwant is aan het experimentele en picturale werk van de Cobra-beweging. Haar kleurrijke doeken met een geheel eigen signatuur zijn het afgelopen jaar op verschillende kunstbeurzen bijzonder enthousiast ontvangen. Op 1 november 2022 kon iedereen kennis maken met dit nieuwe talent van Frédérique Spigt. Cornald Maas besteedde toen in het tv-programma ‘Volle Zalen’ uitgebreid aandacht aan deze vrouwelijke kunstenaar en haar oeuvre. Op www.frederiquespigtart.nl kunt u nu kennismaken met dit oeuvre. Haar doeken zijn daar ook te koop, zowel in grote als in kleinere formaten.

Spigt & Spanjers Gasoline & Matches

Frédérique Spigt en Roel Spanjers zijn inmiddels al jaren een onafscheidelijk duo. Hun show Gasoline & Matches bestaat uit eigen werk, country, rock, road & Presleysongs.

Spigt over Spanjers : ‘Spelen met Roel maakt ons Gasoline and Matches’
Spanjers over Spigt : ‘Elvis is alive and she’s beautiful’
Spigt: : ‘Dat is te veel eer!’
Spanjers : ‘Dat stond in de krant!’

Afgelopen jaren waren Frédérique Spigt en toetsenvirtuoos Roel Spanjers met het programma Elvis Never Left The Building in vrijwel alle theaters in Nederland te bewonderen. De mensen stonden letterlijk op de stoelen. Het was zo'n succes dat het voor herhaling vatbaar is, dus besloot dit unieke duo om de draad weer op te pakken en zijn nu weer te bewonderen met prachtige ballades en dampende rocksongs van The King. Ze hebben het onuitputtelijke repertoire van Elvis speciaal voor deze gelegenheid tegen het licht gehouden en daaruit nieuwe pareltjes en hits opgediept. Elvis is Rock 'n' Roll, Country, Rhythm & Blues, Gospel, Soul en Pop songs uit één en dezelfde bron. Kortom: bijna alle Amerikaanse Roots stijlen komen langs, gebundeld door piano, de stem én rauwe charme van Frédérique Spigt.