VRIJWILLIGERS

het cement van de Drom

De Drommedaris is een stichting met een bestuur bestaande uit vrijwilligers. De dagelijkse werkzaamheden, culturele programmering, horeca en evenementen worden uitgevoerd door een klein, professioneel team van betaalde krachten.

Daarnaast werkt de Drom met veel vrijwilligers die allerhande taken vervullen zoals gastvrouw of -heer en barmedewerker bij culturele evenementen, administratief medewerker en theatertechnici. In totaal werkt de Drom met circa 60 vrijwilligers. Zonder de enorme inzet van deze vrijwilligers zou de Drom niet kunnen draaien. Daarom zijn wij altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers!

Evenement Vrijwilliger

Gaat jouw hart sneller kloppen van toffe culturele evenementen? Zijn verantwoordelijkheid, gezelligheid, waardering en samenwerken termen die jou aanspreken? Word dan Evenementen Vrijwilliger bij de Drom!

Je wordt ingezet bij evenementen als Foodtruck- of muziekfestivals, Lichtjesavond, ‘Lekker aan de Dijk’, ‘Deunen en Deinen’ of Sint@Drom. Per evenement verschilt de bijdrage die je kunt leveren, zowel in tijdsinvestering als in werkzaamheden. Afhankelijk van de Dromagenda en het soort activiteit waarbij je wilt helpen, zoals bijvoorbeeld het bemannen van de theaterkassa, het ontvangen en informeren van bezoekers, het begeleiden van artiesten of verzorgen van op- en afbouwwerkzaamheden, kost je inzet je een paar uurtjes in de maand of enkele uren per week.

Ben je meer iemand voor ‘van-begin-tot-eind’ of spring je liever bij op piekmomenten? Het kan allemaal. We kijken samen met jou, binnen het aanbod, wanneer je komt bijdragen. We zijn heel blij met ons vaste team enthousiaste vrijwilligers waar we altijd op kunnen rekenen. Dus als je je aanmeldt, rekenen we ook op jou!

Wij zorgen voor een goede inwerkperiode, eventuele training en de juiste begeleiding. We horen graag van je! 

Voor meer informatie kun je mailen naar Mieke & Emily op vrijwilligerscoordinator@drom.nl.

Theater Directeur

Elk theaterseizoen in de Drom is weer anders. Onze programmering wordt met zorg tot stand gebracht en biedt voor iedereen wel iets tofs of het nu muziek is, kindertheater, toneel, of cabaret. Maar de avond wordt pas echt magisch als zowel de artiesten als het publiek zich fijn en welkom voelen in onze mooie toren. Lijkt het je leuk om daar af en toe eens aan bij te dragen? Word dan Theater Directeur bij de Drom!

Je wordt ingezet bij voorstellingen die je zelf kiest (meestal 's avonds en in het weekend) en bent verantwoordelijk voor het gastvrij ontvangen van de artiesten en de bezoekers. Samen met een collega-vrijwilliger zorg je er o.a. voor dat het de artiesten aan niets ontbreekt, beman je de theaterkassa en verwelkom en informeer je bezoekers. En als de spots aangaan, geniet je lekker mee van de voorstelling. 

Wij zorgen voor een goede inwerkperiode, eventuele training en de juiste begeleiding. We horen graag van je!

Voor meer informatie kun je mailen naar Mieke & Emily op vrijwilligerscoordinator@drom.nl.


Techniekvrijwilliger

Wil jij werken in het mooiste en bekendste gebouw van Enkhuizen?
Ben je gek op bandjes?
Ben je thuis in theatertechniek of zou je er graag mee willen oefenen?
Meld je dan aan als techniekvrijwilliger in de Drom!

Wij kunnen je een leuke en leerzame tijd als techniekvrijwilliger bieden, waarin je goed begeleid wordt en je de kans hebt om je te ontwikkelen en te groeien. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Twijfel dan niet en stuur je motivatie naar Joost Klaver op techniek@drom.nl.

Gidsen

Onze Drom wordt steeds beroemder! Als landmark van Enkhuizen en omstreken krijgen we geregeld aanvragen voor rondleidingen. Die geven we natuurlijk graag!

Als gids ken je de 500 jaar veelzijdige geschiedenis van de Drom en weet je over ieder hoekje en elke ruimte een mooi verhaal te vertellen. Je neemt een groep van maximaal 15 personen mee de toren in en vertelt op jouw manier wat er allemaal in de Drom gebeurt.

Ben jij op zoek naar een flexibele vrijwilligersfunctie op oproepbasis dan horen we dat graag. We ontvangen je e-mail graag op info@drom.nl o.v.v. 'Gids'.