SONG
Gitaarsalon

zo 20|03 2022 16:00

Gitaarsalon
T5

Een kwintet van specialisten.

Smaakvol, swingend, oog voor detail en ruimte voor elkaar creëren staan centraal in hun manier van samenspelen.

Gitaarsalon | T5

T5 is een kwintet rond gitarist Peter Tiehuis.  Samen met Karel Boehlee op toetsen, Theo de Jong op basgitaar, Jasper van Hulten op drums en Martin Verdonk op percussie vormen zij met T5 een hechte groep van specialisten, ieder op hun terrein. Smaakvol, swingend, oog voor detail en ruimte voor elkaar creëren, staan centraal in hun manier van samenspelen. Onlangs is hun nieuwe album ‘Heart in Mind’ uitgebracht waar Peter Tiehuis tekende voor de meeste composities. 

Peter Tiehuis is een van de meest bekende onbekende gitaristen in Nederland. Hij was of is nog steeds vaste gitarist in orkesten als The Skymasters, Ilse de Lange, Trijntje Oosterhuis, Chris Hinze en het Metropole Orkest. Ook trad hij op met Toots Thielemans, Benny Goodman, Freddie Hubbard, Stan Getz, Al Jarreau, Tina Turner, Chaka Khan, Mike Stern, Bob Mintzer, Jasper van ‘t Hof, Elvis Costello, Gino Vannelli, Randy Crawford, George Duke, Herbie Hancock en Steve Vai .

Pianist en componist Karel Boehlee is een begrip tot ver buiten de landsgrenzen. In Japan en Korea kennen ze hem van zijn werk met het European Jazz Trio. Karel trad op met artiesten als Gino Vanelli, Toots Thielemans, Philip Catherine, Toon Roos, Fay Claasen en Trijntje Oosterhuis en/of hielp hen als studiomuzikant. Daarnaast is hij docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Percussionist Martin Verdonk heeft eveneens gewerkt met vele beroemdheden in binnen- en buitenland, zoals Ilse DeLange, Nick & Simon, OG3NE, Nueva Manteca, Steve Winwood en Prince. Na het Rotterdams Conservatorium studeerde Martin eind jaren tachtig aan het Conjunto Folklorico Nacional de Cuba. Hij geeft nu zelf les aan het Rotterdams Conservatorium en bij ArtEZ in Enschede.

Ook bij Jasper van Hulten vinden we een mooie erelijst aan artiesten. De ‘Benjamin’ van het gezelschap trad op met bijvoorbeeld Harmen Fraanje, Michiel Borstlap, Jeroen van Vliet, Gino Vannelli en Steve Swallow. Jasper, ooit begonnen in groepen als The Young Sinatras en Sensual, is goed bevriend met Eric Vloeimans en Wouter Hamel.

Enza Zaden Zaal – eerste verdieping
Zitplaatsen (geplaceerd)
Showtime 15.00 uur
Zaal open 14.30 uur

Deze voorstelling wordt gespeeld op de manier die nu kan en mag. Hoe precies? Dat lees je hier.